Ρεβιθοκεφτέδες με σως ταχίνι


Υλικά

  • 500 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκα ​​ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 πίτες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση και ζεσταμένες 

Σως Ταχίνι

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για τους ρεβιθοκεφτέδες :

  • Τοποθετούμε τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, το αλεύρι, τη ρίγανη, το κύμινο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σχετικά συμπαγές μείγμα που δεν διαλύεται όταν το πιέζουμε. (Το μείγμα θα πρέπει να είναι υγρό.). 
  • Πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες.

Για την σως ταχίνι:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μέτριο μπολάκι το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. 
  2. Βάζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά. 
  3. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για περίπου ακόμη 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αν θέλουμε ζεσταίνουμε τις πίτες και βάζουμε ένα ή δύο ρεβιθοκεφτέδες μαζί με σως ταχίνι και σερβίρουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015