Υλικά
- 500 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκα ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 6 πίτες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση και ζεσταμένες
Σως Ταχίνι
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Για τους ρεβιθοκεφτέδες :
- Τοποθετούμε τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, το αλεύρι, τη ρίγανη, το κύμινο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σχετικά συμπαγές μείγμα που δεν διαλύεται όταν το πιέζουμε. (Το μείγμα θα πρέπει να είναι υγρό.).
- Πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες.
Για την σως ταχίνι:
- Ανακατεύουμε σε ένα μέτριο μπολάκι το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Βάζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά.
- Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για περίπου ακόμη 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αν θέλουμε ζεσταίνουμε τις πίτες και βάζουμε ένα ή δύο ρεβιθοκεφτέδες μαζί με σως ταχίνι και σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!